آموزش مقاله نویسی :چگونه یک مقاله مقایسه ای بنویسیم


آموزش مقاله نویسی :چگونه یک مقاله مقایسه ای بنویسیم

  1. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 1
    1

    سوال یا درخواست مقاله را با دقت تجزیه و تحلیل کنید. ممکن است ایده خوبی برای مقاله در ذهن خود داشته باشید، اما اگر کاملاً با درخواست مطابقت نداشته باشد، ممکن است محصولی را که مدرس شما خواسته است ایجاد نکنید. [1] به اعلان (و عنوان، اگر دارید) با دقت نگاه کنید و زیر عبارات کلیدی خط بکشید. در حین کار فهرستی از این موارد را برای خود نگه دارید. [2]

    • بسیاری از تکالیف مقاله مقایسه ای هدف خود را با استفاده از کلماتی مانند “مقایسه”، “تضاد”، “شباهت ها” و “تفاوت ها” در زبان درخواست نشان می دهند.
    • همچنین ببینید آیا محدودیتی برای موضوع شما وجود دارد یا خیر.
  2. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 2
    2

    نوع مقاله مقایسه ای که از شما خواسته می شود بنویسید را درک کنید. در حالی که برخی از مقالات ممکن است مقالات مقایسه/تضاد ساده باشند، برخی دیگر ممکن است از شما بخواهند که با آن چارچوب شروع کنید و سپس یک ارزیابی یا استدلال را بر اساس مقایسه خود ایجاد کنید. برای این مقالات، صرفاً اشاره به مشابه یا متفاوت بودن چیزها کافی نخواهد بود. [3]

    • اگر از شما انتظار می رود که مقایسه را به عنوان بخشی از یک تکلیف بزرگتر بگنجانید، این تکلیف معمولاً سؤالات راهنما می پرسد. به عنوان مثال: “یک ایده یا موضوع خاص مانند عشق، زیبایی، مرگ یا زمان را انتخاب کنید و در نظر بگیرید که دو شاعر مختلف رنسانس چگونه به این ایده برخورد می کنند.” این جمله از شما می خواهد که دو شاعر را با هم مقایسه کنید، اما همچنین می پرسد که شاعران چگونه به نقطه مقایسه نزدیک می شوند. به عبارت دیگر، شما باید یک استدلال ارزیابی یا تحلیلی در مورد آن رویکردها داشته باشید.
    • اگر نمی دانید که درخواست مقاله از شما چه می خواهد، با مربی خود صحبت کنید. خیلی بهتر است که سؤالات را از قبل روشن کنید تا اینکه بفهمید کل مقاله را اشتباه نوشته اید.
  3. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 3
    3

    شباهت ها و تفاوت های بین مواردی را که مقایسه می کنید فهرست کنید. نشان دادن شباهت‌های بین دو موضوع ماهیت یک مقاله مقایسه است، اما باید تفاوت‌های آنها را نیز تشخیص دهید. انجام یک مقایسه مؤثر مستلزم آن است که تفاوت بین موضوعات را نیز بررسی کنید. با بررسی تضاد بین سوژه های خود، می توانید بینش ارزشمندی در مورد نحوه ارتباط آنها با یکدیگر ارائه دهید.

    • بهترین مکان برای شروع نوشتن لیستی از مواردی است که مواردی که مقایسه می کنید وجه اشتراک و همچنین تفاوت بین آنها دارند. [4]
  4. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 4
    4

    لیست خود را ارزیابی کنید تا استدلال خود را بیابید. این احتمال وجود دارد که نتوانید در مورد همه چیز در لیست خود بنویسید. فهرست را بخوانید و سعی کنید یک موضوع یا الگوها را در میان مواردی که فهرست شده است شناسایی کنید. این می تواند به شما کمک کند بر اساس مقایسه خود تصمیم بگیرید. بعد از اینکه فهرست را کار کردید، باید بلوک های سازنده استدلال و تز خود را داشته باشید.

    • ممکن است بخواهید سیستمی مانند برجسته کردن انواع شباهت ها در رنگ های مختلف ایجاد کنید یا اگر از یک دستگاه الکترونیکی استفاده می کنید از رنگ های مختلف استفاده کنید.
    • برای مثال، اگر دو رمان را با هم مقایسه می‌کنید، ممکن است بخواهید شباهت‌ها را در شخصیت‌ها به رنگ صورتی، تنظیمات را به رنگ آبی، و مضامین یا پیام‌ها را به رنگ سبز برجسته کنید.
  5. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 5
    5

    مبنای مقایسه خود را ایجاد کنید. این زمینه را برای مقایسه شما فراهم می کند: چگونه این دو مورد را بررسی خواهید کرد؟ از جمله، اساس می تواند رویکردی نظری، مانند فمینیسم یا چندفرهنگی باشد. سوال یا مشکلی که می خواهید پاسخی برای آن پیدا کنید. یا یک موضوع تاریخی، مانند استعمار یا رهایی. [5] مقایسه باید یک تز خاص یا ایده کلی داشته باشد که دلیل مقایسه این دو (یا بیشتر) شی را مشخص کند. [6]

    • ممکن است مبنای مقایسه شما به شما اختصاص داده شود. حتماً تکلیف یا درخواست خود را بررسی کنید.
    • مبنای مقایسه ممکن است به یک موضوع، ویژگی یا جزئیات مربوط به دو چیز متفاوت مربوط باشد. [7]
    • مبنای مقایسه ممکن است به عنوان «زمینه» مقایسه یا چارچوب مرجع نیز شناخته شود.
    • به خاطر داشته باشید که مقایسه 2 مورد که بیش از حد مشابه هستند، نوشتن یک مقاله مؤثر را دشوار می کند. هدف مقاله مقایسه ترسیم شباهت های جالب و کمک به خواننده برای درک چیز جالب در مورد دنیای ما است. این بدان معناست که موضوعات شما باید به اندازه کافی متفاوت باشند تا بحث شما جالب باشد.
  6. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 6
    6

    در مورد موضوعات مقایسه خود تحقیق کنید. اگرچه می‌خواهید درک کاملی از هر دو مورد مقایسه‌شده داشته باشید، مهم است که جزئیات بیشتری نسبت به تکالیف ارائه نکنید. به جای اینکه سعی کنید هر دو موضوع را به طور جامع پوشش دهید، چند جنبه از هر موضوع را با هم مقایسه کنید.

    • ممکن است تحقیق برای تکلیف خاص شما مورد نیاز یا مناسب نباشد. اگر قرار نیست مقاله مقایسه ای شما شامل تحقیق شود، باید از درج آن اجتناب کنید.
    • یک مقاله تطبیقی ​​در مورد رویدادهای تاریخی، مسائل اجتماعی یا موضوعات مرتبط با علم به احتمال زیاد به تحقیق نیاز دارد، در حالی که مقایسه دو اثر ادبی کمتر به تحقیق نیاز دارد.
    • مطمئن شوید که هر گونه داده تحقیق را به درستی با توجه به رشته ای که در آن می نویسید ذکر کنید (به عنوان مثال، فرمت MLA، APA، یا شیکاگو).
  7. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 7
    7

    بیانیه پایان نامه را توسعه دهید. هر مقاله باید توسط یک بیانیه پایان نامه واضح و مختصر کنترل شود. حتی اگر مبنای مقایسه شما به شما اختصاص داده شده است، باید در یک جمله بیان کنید که چرا این دو مورد را با هم مقایسه می کنید. مقایسه باید چیزی را در مورد ماهیت موارد یا رابطه آنها با یکدیگر نشان دهد و بیانیه پایان نامه شما باید آن استدلال را بیان کند. [8]

    • پایان نامه شما نیاز به ادعایی در مورد موضوعات شما دارد که سپس در مقاله خود از آن دفاع خواهید کرد. خوب است که این ادعا کمی بحث برانگیز یا قابل تفسیر باشد، زیرا به شما امکان می دهد استدلال خوبی بسازید.
قسمت2

نحوه سازماندهی محتوا

  1. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 8
    1

    مقایسه خود را مشخص کنید قبل از شروع نوشتن، بهتر است استراتژی سازمان خود را برنامه ریزی کنید. ویژگی منحصر به فرد یک مقاله مقایسه ای این است که چندین استراتژی سازمانی مختلف برای انتخاب دارید.

    • اگر مایلید از یک فرم طرح کلی استفاده کنید، اما حتی یک لیست ساده از نقاط گلوله‌دار به ترتیبی که قصد ارائه آنها را دارید کمک خواهد کرد.
    • همچنین می توانید نکات اصلی خود را روی یادداشت های چسبناک بنویسید (یا تایپ کنید، آنها را چاپ کنید و سپس آنها را برش دهید) تا بتوانید قبل از تصمیم گیری در مورد سفارش نهایی، آنها را مرتب کرده و مرتب کنید.
  2. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 9
    2

    از روش پاراگراف های ترکیبی استفاده کنید. در هر پاراگراف به هر دو نیمه مقایسه اشاره کنید. این بدان معناست که پاراگراف اول جنبه اول هر موضوع را با هم مقایسه می کند، دومی جنبه دوم را با هم مقایسه می کند و به همین ترتیب اطمینان حاصل کنید که همیشه موضوعات را به همان ترتیب بیان می کند. [9]

    • مزایای این ساختار این است که به طور مداوم مقایسه را در ذهن خواننده نگه می دارد و شما نویسنده را مجبور می کند به هر طرف بحث توجه یکسانی داشته باشید.
    • این روش به ویژه برای مقالات طولانی یا موضوعات پیچیده که نویسنده و خواننده به راحتی می توانند گم شوند توصیه می شود. به عنوان مثال:بند 1: قدرت موتور خودرو X / قدرت موتور خودرو Yبند 2: شیک بودن وسیله نقلیه X / شیک بودن وسیله نقلیه Y

      بند 3: رتبه بندی ایمنی خودرو X / رتبه ایمنی خودرو Y

  3. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 10
    3

    موضوعات را در هر پاراگراف جایگزین کنید. هر پاراگراف دیگر را به یکی از موضوعات اختصاص دهید. این بدان معناست که پاراگراف اول یک جنبه از یک موضوع و دومی، همان جنبه از موضوع دیگر را مقایسه می کند. پاراگراف سوم جنبه دوم یک موضوع و چهارمین جنبه مشابه از موضوع دوم را مقایسه می کند – و به همین ترتیب، مطمئن شوید که همیشه به هر موضوع به ترتیب یکسانی پرداخته می شود. [10]

    • مزایای این ساختار این است که به شما امکان می دهد نکات را با جزئیات بیشتری مورد بحث قرار دهید و پرداختن به دو موضوع کاملاً متفاوت را کمتر سخت می کند.
    • این روش به ویژه برای مقالاتی که به عمق و جزئیات نیاز دارند توصیه می شود. به عنوان مثال:بند 1: قدرت موتور خودرو X
      بند 2: قدرت موتور خودرو Yبند 3: شیک بودن وسیله نقلیه X
      بند 4: شیک بودن وسیله نقلیه Y

      بند 5: رتبه بندی ایمنی خودرو X
      بند 6: رتبه بندی ایمنی خودرو Y

  4. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 11
    4

    یک موضوع را به طور کامل پوشش دهید. این بدان معنی است که اولین مجموعه از پاراگراف های بدنه به پرداختن به هر جنبه ای از موضوع اول و مجموعه دوم به پرداختن به هر جنبه ای از موضوع دوم اختصاص یافته است، و مطمئن شوید که هر جنبه را به همان ترتیب بیان می کند. [11]

    • این روش تا حد زیادی خطرناک ترین است، زیرا مقایسه شما می تواند یک طرفه و برای خواننده دشوار شود.
    • این روش فقط برای مقالات کوتاه با موضوعات ساده توصیه می شود که خواننده به راحتی می تواند در حین پیش رفتن به خاطر بسپارد. به عنوان مثال:بند 1: قدرت موتور خودرو X
      بند 2: شیک بودن وسیله نقلیه X
      بند 3: درجه ایمنی خودرو Xبند 4: قدرت موتور خودرو Y
      بند 5: شیک بودن وسیله نقلیه Y
      بند 6: رتبه بندی ایمنی خودرو Y
قسمت3

چگونه انشا بنویسیم

  1. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 12
    1

    مقاله خود را بدون نظم بنویسید. در بسیاری از موارد، نوشتن مقاله از ابتدا تا انتها سخت تر از نوشتن آن است. همچنین، پس از تکمیل متن مقاله، احتمالاً در حال تجدید نظر در بخش های اولیه مقاله خود خواهید بود. در عوض، می‌توانید انتخاب کنید که بخش‌های خود را خارج از نظم بنویسید. با این حال، شما همیشه نیاز دارید که بیانیه پایان نامه خود را قبل از شروع بنویسید.

    • ابتدا پاراگراف های بدنه روی تمام اطلاعاتی که جمع آوری کرده اید کار کنید و ببینید چه نوع داستانی به شما می گوید. تنها زمانی که با داده‌های خود کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که هدف اصلی مقاله چیست.
    • نتیجه گیری دوم اکنون که تمام کارهای سنگین را انجام داده اید، نکته مقاله شما باید در ذهن شما تازه باشد. در حالی که اتو داغ است ضربه بزنید. نتیجه گیری خود را با بیان مجدد پایان نامه خود شروع کنید.
    • آخرین معرفی مقدمه خود را با یک «قلاب» باز کنید تا توجه خواننده را جلب کنید. از آنجایی که قبلاً مقاله خود را نوشته اید، قلابی را انتخاب کنید که منعکس کننده چیزی باشد که در مورد آن صحبت خواهید کرد، خواه یک نقل قول، آمار، سؤال واقعی، بلاغی یا حکایت باشد. سپس، 1 تا 2 جمله در مورد موضوع خود بنویسید و به بیانیه پایان نامه خود محدود شوید، که مقدمه شما را کامل می کند.
  2. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 13
    2

    پاراگراف های بدنه را بنویسید. اولین جمله از یک پاراگراف بدنی (که اغلب به عنوان جمله موضوعی نامیده می شود) خواننده را برای آنچه در آن پاراگراف پوشش می دهید آماده می کند، وسط پاراگراف اطلاعاتی را که جمع آوری کرده اید ارائه می دهد و جمله آخر سطح پایینی را ترسیم می کند. نتیجه گیری بر اساس آن اطلاعات مراقب باشید با بیان یک نکته بسیار بزرگتر در مورد دو موضوع خود از محدوده پاراگراف تجاوز نکنید. این کار پاراگراف نتیجه گیری است.

    • پاراگراف های خود را با استفاده از یکی از رویکردهای فهرست شده در بخش «سازمان دادن به محتوا» در زیر سازماندهی کنید. هنگامی که نقاط مقایسه خود را مشخص کردید، ساختاری را برای پاراگراف های بدنه (جایی که مقایسه های شما انجام می شود) انتخاب کنید که بیشترین معنا را برای داده های شما دارد. برای حل همه پیچیدگی‌های سازمانی، توصیه می‌شود که یک طرح کلی به‌عنوان مکان‌نما بنویسید.
    • بسیار مراقب باشید که به جنبه های مختلف هر موضوع توجه نکنید. مقایسه رنگ یک چیز با اندازه چیز دیگر به خواننده کمک نمی کند تا بفهمد آنها چگونه روی هم قرار می گیرند. [12]
  3. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 14
    3

    نتیجه گیری را بنویسید وقتی انشا تمام شد، خواننده باید احساس کند که چیزی یاد گرفته است و بداند که مقاله تمام شده است، نه اینکه به دنبال صفحات گمشده اطراف باشد. نتیجه‌گیری باید با ارائه یک خلاصه کلی و مختصر از نکاتی که در پاراگراف‌های بدنه توضیح داده‌اید، آغاز شود، سپس نتیجه‌گیری بزرگ‌تری در مورد دو موضوع خود بگیرید. (مراقب باشید که نتیجه گیری خود را بر اساس داده ها و نه ترجیحات شخصی خود قرار دهید، به خصوص اگر درخواست مقاله شما به شما دستور داده است که لحن خنثی داشته باشید.) جمله آخر مقاله باید این احساس را در خواننده ایجاد کند که تمام موضوعات مختلف مقاله به شکلی منسجم کنار هم کشیده شده اند.

    • توجه داشته باشید که مقایسه‌های مختلف شما لزوماً نتیجه‌گیری واضحی را به همراه نخواهد داشت، به‌ویژه به این دلیل که مردم برای چیزها ارزش متفاوتی قائل هستند. در صورت لزوم، پارامترهای استدلال خود را مشخص تر کنید. (مثلاً «اگرچه X شیک‌تر و قدرتمندتر است، اما رتبه‌بندی‌های ایمنی بالای Y آن را به وسیله نقلیه خانوادگی مناسب‌تری تبدیل می‌کند.»)
    • وقتی دو موضوع کاملاً متفاوت دارید، گاهی اوقات کمک می کند که قبل از نتیجه گیری به یک شباهت آنها اشاره کنید. (یعنی “اگرچه به نظر نمی رسد X و Y هیچ چیز مشترکی با هم داشته باشند، اما در واقع هر دو ….”)
  4. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 15
    4
    مقدمه را بنویسید با یک نکته کلی که شباهت بین دو موضوع را مشخص می کند شروع کنید، سپس به تمرکز خاص انشا بروید. در پایان مقدمه، یک بیانیه پایان نامه بنویسید که ابتدا بیان می کند که کدام جنبه از هر موضوع را می خواهید مقایسه کنید و سپس بیان می کند که چه نتیجه ای از آنها گرفته اید.
  5. تصویر با عنوان نوشتن مقاله مقایسه ای مرحله 16
    5

    نوشته خود را اصلاح کنید اگر زمان مشکلی ندارد، بهترین راه برای تجدید نظر در کارتان این است که آن را برای یک روز رها کنید. بیرون بروید، چیزی بخورید یا بنوشید، خوش بگذرانید – تا فردا پاراگراف/مقاله را فراموش کنید. هنگامی که تصمیم به تجدید نظر گرفتید، به یاد داشته باشید که دو کاری که باید انجام دهید یافتن مشکلات و رفع آنهاست. اینها باید به طور جداگانه انجام شوند (یعنی، تمام مشکلاتی را که می توانید بدون اصلاح آنها بیابید و آنها را در یک مرحله دوم بررسی کنید). اگرچه انجام همزمان آنها وسوسه انگیز است، اما انجام آنها یک به یک هوشمندانه تر است. این تضمین می کند که همه چیز را بررسی کرده اید و در نهایت کار را سریعتر و کارآمدتر می کند.

    • حتی بهترین نویسندگان می دانند که ویرایش برای تولید یک قطعه خوب مهم است. مقاله شما بهترین تلاش شما نخواهد بود مگر اینکه در آن تجدید نظر کنید.
    • در صورت امکان، دوستی پیدا کنید تا مقاله را بررسی کند، زیرا ممکن است مشکلاتی را پیدا کند که شما از قلم انداخته اید.
    • گاهی اوقات به افزایش یا کاهش اندازه فونت در حین ویرایش کمک می کند تا طرح بصری کاغذ را تغییر دهید. نگاه طولانی مدت به یک چیز باعث می شود مغز شما به جای آنچه که می بیند، آنچه را که انتظار دارد پر کند و احتمال نادیده گرفتن اشتباهات را بیشتر می کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *