بازاریابی چیست؟
بازاریابی به فعالیت هایی اطلاق می شود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش یک محصول یا خدمات انجام می دهد. بازاریابی شامل تبلیغات، فروش و ارائه محصولات به مصرف کنندگان یا سایر مشاغل است. برخی از بازاریابی ها توسط شرکت های وابسته به نمایندگی از یک شرکت انجام می شود.حرفه ای هایی که در بخش های بازاریابی و تبلیغات یک شرکت کار می کنند به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه کلیدی از طریق تبلیغات هستند. تبلیغات مخاطبان خاصی را هدف قرار می دهد و ممکن است شامل تأیید افراد مشهور، عبارات یا شعارهای جذاب، بسته بندی یا طرح های گرافیکی به یاد ماندنی و قرار گرفتن در معرض رسانه های کلی باشد.
درک بهتر بازاریابی
بازاریابی به عنوان یک رشته شامل تمام اقداماتی است که یک شرکت برای جذب مشتریان و حفظ روابط با آنها انجام می دهد. شبکهسازی با مشتریان بالقوه یا قبلی نیز بخشی از کار است.در ابتدایی ترین سطح، بازاریابی به دنبال تطبیق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتریانی است که می خواهند به آن محصولات دسترسی داشته باشند. تطبیق محصولات با مشتریان در نهایت سودآوری را تضمین می کند.
4p در بازاریابی
محصول، قیمت، مکان و تبلیغ یا پروموشن چهار P بازاریابی هستند. چهار P در مجموع ترکیب ضروری یک شرکت برای بازاریابی یک محصول یا خدمات را تشکیل می دهند. نیل بوردن ایده آمیخته بازاریابی و مفهوم چهار P را در دهه 1950 رایج کرد.
محصول:
محصول به کالا یا مواردی اشاره دارد که کسب و کار قصد دارد به مشتریان ارائه دهد. محصول باید به دنبال برآورده کردن تقاضای مصرف کننده برای مقدار بیشتری از محصول موجود باشد. قبل از اینکه بازاریابان بتوانند کمپین مناسبی را آماده کنند، باید بدانند چه محصولی فروخته می شود، چگونه از رقبای خود متمایز شوند، آیا محصول را می توان با یک خط محصول ثانویه نیز جفت کرد و آیا محصولات جایگزین در بازار وجود دارد یا خیر. . .
قیمت:
قیمت به این اشاره دارد که شرکت چقدر محصول را به فروش می رساند. هنگام تعیین قیمت، شرکت ها باید قیمت تمام شده واحد، هزینه های بازاریابی و هزینه های توزیع را در نظر بگیرند. شرکت ها همچنین باید قیمت محصولات رقیب در بازار را در نظر بگیرند و اینکه آیا قیمت پیشنهادی آنها برای ارائه یک جایگزین معقول برای مصرف کنندگان کافی است یا خیر.
مکان:
مکان به توزیع محصول اشاره دارد. نکات کلیدی شامل این است که آیا شرکت محصول را از طریق یک فروشگاه، آنلاین یا از طریق هر دو کانال توزیع به فروش خواهد رساند. وقتی در ویترین فروشگاه فروخته میشود، چه نوع محصولی در آن قرار میگیرد؟ هنگامی که به صورت آنلاین فروخته می شود، چه نوع محصول دیجیتالی قرار می گیرد؟
تبلیغات:
پروموشن شامل انواع فعالیت ها مانند تبلیغات، فروش،روابط عمومی، بازاریابی مستقیم، حمایت مالی و بازاریابی است.
تبلیغات بسته به اینکه محصول در چه مرحله ای از چرخه عمر محصول قرار دارد متفاوت است. بازاریابان می دانند که مصرف کنندگان قیمت و توزیع محصول را با کیفیت آن مرتبط می دانند و آنها این را در هنگام طراحی استراتژی بازاریابی کلی در نظر می گیرند.
انواع روش بازاریابی:
- بازاریابی سنتی(قدیمی)
- دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی سنتی:
قبل از فناوری و اینترنت، بازاریابی سنتی اولین راهی بود که شرکت ها کالاهای خود را برای مشتریان بازاریابی می کردند.
انواع اصلی استراتژی های بازاریابی سنتی عبارتند از:
بازاریابی در فضای باز: این امر مستلزم نمایش عمومی تبلیغات خارج از خانه مصرف کننده است. این شامل بیلبوردها، تبلیغات چاپ شده روی نیمکت ها، برچسب روی وسایل نقلیه یا تبلیغات در حمل و نقل عمومی است.
بازاریابی چاپی: این شامل محتوای کوچک و به راحتی قابل چاپ است که به راحتی قابل تکرار است. به طور سنتی، شرکت ها اغلب مواد چاپی را به صورت انبوه تولید می کردند، زیرا محتوای چاپی برای همه مشتریان یکسان بود. امروزه انعطاف بیشتر در فرآیندهای چاپ به این معنی است که مواد را می توان متمایز کرد.
بازاریابی رویدادی: این مستلزم تلاش برای جمع آوری مشتریان بالقوه در یک مکان خاص برای فرصت صحبت با آنها در مورد محصولات یا نمایش محصولات است. این شامل کنفرانس ها، نمایشگاه های تجاری، سمینارها، نمایشگاه های جاده ای یا رویدادهای خصوصی است.
و دیگر روشها… .
دیجیتال مارکتینگ:
صنعت بازاریابی با معرفی دیجیتال مارکتینگ برای همیشه تغییر کرده است. از روزهای اولیه تبلیغات پاپآپ تا مکانهای هدفمند بر اساس سابقه مشاهده، اکنون روشهای جدیدی وجود دارد که شرکتها میتوانند از طریق بازاریابی دیجیتال به مشتریان دست یابند.
نمونه هایی از دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر است:
بازاریابی ایمیلی: این امر مستلزم آن است که شرکت ها آدرس های ایمیل مشتری یا مشتریان بالقوه را به دست آورند و پیام هایی را توزیع کنند. این پیامها میتوانند شامل کوپنها، فرصتهای تخفیف یا اطلاعیه قبلی درباره فروشهای آتی باشند.پ
بازاریابی رسانه های اجتماعی: این مستلزم ایجاد حضور آنلاین در پلتفرم های رسانه های اجتماعی خاص است. مانند بازاریابی موتورهای جستجو، شرکت ها می توانند تبلیغات پولی را برای دور زدن الگوریتم ها قرار دهند و شانس بیشتری برای دیده شدن توسط بینندگان به دست آورند. در غیر این صورت، یک شرکت میتواند با ارسال محتوا، تعامل با فالوورها، یا آپلود رسانههایی مانند عکسها و ویدیوها، به رشد ارگانیک بپردازد.
بدون نظر