اکثر دانشجویان در آموزش مقاله نویسی روانشناسی دچار مشکل می شوند. نگارش یک مقاله ممکن است برای افرادی که در این زمینه تخصص ندارند امری چالش برانگیز باشد. اما این امکان را به افراد می دهد که در مورد ایده های جذاب تری اطلاعات کسب کنند.
برای نگارش مقاله علمی روانشناسی باید مقاله ای را نگارش کنید که عقاید پیچیده ای که در حوزه روان شناسی وجود دارد را برای افراد قابل درک کنید. اگر این ترم مجبور به نگارش مقاله در حوزه روانشناسی هستید، آیا فرایند تحقیق را شروع کرده اید؟
قطعا این نکته را می دانید که مقاله باکیفیت در مجله ای معتبر ثبت می شود. اگر قصد ادامه تحصیل در کشورهای خارجه را دارید، باید بدانید که تعداد مقالات شما اهمیتی ندارد، بلکه اعتبار مجله انتخابی شما ارزشیابی می شود.
اگر رشته شما به حوزه روانشناسی مربوط است، از خواندن این مقاله دریغ نکنید. زیرا کمک بسیار زیادی به شما به منظور نگارش مقاله خود می کند.
مراحل آموزش مقاله نویسی روانشناسی چگونه طی می شود؟
آیا به دنبال ایده ای جذاب برای مقاله خود هستید؟ روند کار مقاله شاید در ابتدای مسیر کمی دشوار به نظر برسد، اما با وجود آشنایی شما با مراحل و چگونگی نگارش مقاله این امر کمی آسان تر می شود. البته نگارش مقاله در مقطع کارشناسی چندان ضروری نیست، اما نگارش آن بسیار مفید است.
برای آگاهی از مراحل نگارش مقاله در ادامه مقاله با ما همراه باشید. این نکات قطعا به شما کمک می کند.
اولین قدم، اما مهم ترین آن
در آموزش مقاله نویسی روانشناسی اولین قدم تعیین موضوع مقاله است. ابتدا لازم است شما موضوع مورد نظر را پیدا کنید. زمانی که موضوع مقاله خود را انتخاب کرده باشید، نوبت به تعیین نوع مقاله می رسد. نوع مقاله انتخابی بستگی به خود شما دارد که به کدام نوع از مقالات علاقه دارید.
برای دسترسی آسان تر به موضوع مقاله این امکان را دارید که سراغ استاد دانشگاه خود بروید. با این کار شما در رابطه با نگارش مقاله اطلاعاتی را کسب می کنید. همچنین این کار باعث تسریع در انتخاب موضوع و انتخاب نوع مقاله می شود.
این نکته را حتما بدانید که انتخاب ایده ای ناب به جذب مخاطب کمک موثری می کند. زمانی در انتخاب نوع مقاله موفق شده اید که برای مخاطب خود ارزش قائل باشید. به یاد داشته باشید که با مراجعه به افراد کاردان و استفاده از تجربیات آنان خیلی راحت تر با اصول نگارشی مقاله آشنایی می شوید.
مقدمه؛ اثربخش ترین بخش مقاله
نوع نگارش مقدمه در آموزش مقاله نویسی روانشناسی حرف اول را می زند. مقاله ای با مقدمه جذاب تر موجب جلب رضایت مخاطبان بیشتری می شود. امتیاز یک مقاله ایده آل ممکن است به دلیل مقدمه جامع آن باشد. بنابراین سعی کنید در نوشتن مقدمه دقت لازم را به کار ببرید.
ساختار مقاله؛ لازمه اصلی بهبود کیفیت مقاله
هر کدام از مقاله های علمی روانشناسی دارای ساختاری متفاوت است. در نگارش مقاله علاوه بر انتخاب طرح کلی مقاله شما باید در تعیین ساختار مقاله نیز کمی دقت کنید. برخی از دلایلی که مقاله شما رد می شود ممکن است پیروی نکردن از ساختاری درست باشد.
چکیده؛ آگاهی از هدف نویسنده
چکیده هر مقاله هدف آن را مشخص می کند. این بخش از جمله مهم ترین بخش های مقاله است. در آموزش مقاله نویسی روانشناسی سعی کنید در نگارش چکیده سلیقه کافی به خرج دهید. چکیده ای قابل قبول است که اهداف مقاله را در خود جای داده باشد.
مقاله ای با چکیده ناقص مورد رد می شود؛ زیرا خواننده باید از هدف نگارش آن آگاه باشد. حتی اگر این فرد مقاله را به طور کامل نخواند، چکیده آن باید قابل درک باشد. در چکیده شما باید تمام سوالاتی که در ذهن مخاطب شکل می گیرد را جواب بدهید.
بحث؛ لازمه هر مقاله روانشناسی
در مورد بخشی که بحث نامیده می شود چه اطلاعاتی در دست دارید؟ در این بخش شما تمام مطالبی که قصد نوشتن آنها را در مقاله دارید به صورت خلاصه در این قسمت وارد می کنید. شما این امکان را دارید در این بخش درمورد طرح هایی که در مقاله شناسایی شده بحث کنید.
در مورد تحقیقاتی که در آینده انجام می دهید صحبت کنید. در انتهای بحث این امکان را دارید که یک جمع بندی کلی از نتیجه مقاله خود داشته باشید.
نتیجه مقاله؛ دستیابی آسان به مقاله
یکی از مهم ترین بخش هایی که در مقاله وجود دارد نتیجه است. این بخش به تفسیر تمام آنچه که در مقاله نوشته شده می پردازد. نتیجه باید جامع و باکیفیت باشد که موضوع مقاله را برای مخاطب قابل درک کند. در این قسمت این امکان را دارید که پیشنهاداتی در رابطه با موضوع مقاله خود به خواننده بدهید.
منابع؛ نقشی مهم در انتهای مقاله
در آموزش مقاله نویسی روانشناسی به این موضوع توجه کنید که استفاده از منابع استفاده شده در مقاله به اعتبار آن کمک زیادی می کند. این منابع ممکن است شامل اسناد و حتی وب سایت هایی که از آن استفاده کرده اید باشد.
اگر در رابطه با درج منابع به مشکلی برخوردید، این امکان را دارید با مراجعه به افراد کاردان مشکل خود را حل کنید.
ویرایش و تدوین مقاله؛ لازمه هر مقاله باکیفیت
حال که نگارش مقاله خود را به پایان رسانده اید، وقت آن است که آن را ویرایش کنید. ویرایش امر مهم در مقاله است. مقاله ای که ویرایش نشده باشد پر از اشکال و ابهامات است. مرحله ویرایش باعث تصحیح اشکالات مقاله شما می شود و روند ارسال مقاله به مجله را سرعت می بخشد.
بررسی و داوری مقاله؛ غول مرحله آخر
آخرین مرحله از آموزش مقاله نویسی روانشناسی که باید از آن عبور کنید، مرحله داوری است. مجله انتخابی برای بررسی مقاله شما آن را مورد داوری افراد کاردان قرار می دهد. بعد از اینکه مقاله خود را ویرایش کنید، نقد و بررسی مقاله شما آغاز می شود.
در این مرحله ممکن است هر داوری که وظیفه رسیدگی به مقاله شما را برعهده دارد، ابهاماتی را در آن پیدا کند. بنابراین شما مجبور به ویرایش مجدد و مروری دوباره بر مقاله خود هستید. در ابتدای مقاله شما را به برخورداری از ایده ای ناب تشویق کردیم.
منظور از آن همه تاکید بر موضوع ناب این بود که در این مرحله مقاله شما رد نشود. داوران با در اختیار داشتن بازه زمانی تعیین شده موظف به بررسی مقاله شما هستند.
سخن آخر
در این مقاله به مراحل آموزش مقاله روانشناسی پرداختیم که برای دانشجویان دغدغه ای بزرگ بود. اگر برای نوشتن مقاله خود طبق مراحل ذکر شده بالا عمل کنید، مشکلی برای شما ایجاد نمی شود. تمام افرادی که در حوزه روانشناسی فعالیت دارند برای نگارش مقاله خود نیاز به رعایت تمام این مراحل را دارند.
به منظور دستیابی به نتیجه ای مطلوب نیاز به کمی دقت و سرعت عمل دارید. فقط کافی است در زمان نگارش مقاله تمرکز کافی را داشته باشید. همچنین این امکان را دارید که این وظیفه را افرادی که در این زمینه مهارت دارند واگذار کنید.
کلمه کلیدی :آموزش مقاله نویسی روانشناسی
بدون نظر