واژگان و اصطلاحات فرآیند اپلای:قبل از هر چیزی مطالعه کنید – عنوان پستی است که آن را با شما به اشتراک می گذاریم.میدواریم این پست مورد پسند شما قرار بگیرد.علاقهمندان به مهاجرت و تحصیلات عالیه در دانشگاه های معتبر بین اامللی از کشور در زمان اقدام برای اپلای همواره با اصطلاحات و واژگانی روبهرو میشوند که از معانی بسیاری از آنها ناآگاهند. اگر شما هم قصد مهاجرت تحصیلی را دارید باید پیش از هر چیز با اصطلاحات این حوزه آشنا شوید تا با دقت و آگاهی بیشتر در این امر قدم بگذارید. لازم بهذکر است موسسه هوش پژوهشی در این امر به طور کامل شما را یاری خواهد کرد، همچنین مشاوران ما بهصورت ۲۴ ساعته در حال خدمترسانی به شما عزیزان خواهند بود. در این مقاله قصد داریم شما را با کلمات تخصصی حوزه اپلای و مهاجرت تحصیلی آشنا کنیم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
متقاضیان اپلای دانشگاههای بین المللی ممکن است بسیاری از اصطلاحات اپلای برایشان ناآشنا باشد. دانستن معنی و مفهوم این واژگان کمک بسیار زیادی به متقاضیان اپلای خواهد نمود. در این مقاله سعی کردهایم به طور خلاصه به اصطلاحات کاربردی فرایند اپلای و توضیحات هر کدام بپردازیم.
متقاضیان اپلای دانشگاههای خارجی در طول فرایند اپلای با اصطلاحات گوناگون، نام آزمونهای مختلف و غیره برخورد میکنند که ممکن است بسیاری از این اصطلاحات برایشان ناآشنا باشد. دانستن معنی و مفهوم این واژگان کمک بسیار زیادی به متقاضیان اپلای خواهد نمود. در این مقاله سعی کردهایم به طور خلاصه به اصطلاحات کاربردی فرآیند اپلای و توضیحات هر کدام بپردازیم. لازم به ذکر است که بخشی از این اصطلاحات مختص به دانشگاههای آمریکا میباشد و برای فرایند اپلای در دیگر کشورها کاربردی ندارد.
واژه Apply| اپلای
به مجموع اقدامات لازم از جمله: پرکردن فرم درخواست دانشگاه، ارزیابی مدارک و مستندات، ایمیل زدن به اساتید، پرداخت هزینههای لازم، ارائه مدارک به سفارت و اخذ ویزا دانشجویی و … جهت اخذ پذیرش از دانشگاه را در اصطلاح اپلای (Apply) میگویند.
واژه Admission| ادمیشن
دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه را در اصطلاح admission میگویند. این به این معناست که اپلای شما موفقیتآمیز بوده و شما واجد شرایط تحصیل در دانشگاه موردنظر هستید.
واژه Admission requrements| ادمیشن
در وبسایت تمام دانشگاه ها می توانید بخشی انحصاری برای مدارک مورد نیاز برای پذیرش پیدا کنید. در این بخش تک به تک مدارک مورد نظر برای درخواست پذیرش همراه با توضیحات موردنظر ارائه شده اند.
Review the admission requirements for your intended program of study.
(مدارک مورد نظر برای پذیرش در برنامه تحصیلی مورد نظر خود را مرور کنید.)
واژه Applicant| اپلیکنت
به فردی که متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور باشد را در اصطلاح applicant میگویند.
واژه Admission Letter| ادمیشن لتر
پس از آنکه مراحل اپلای شما درست پیش برود و admission بگیرید، یک نامه رسمی از سمت دانشگاه برای شما ارسال میشود که در آن پذیرش شما به صورت مکتوب اعلام خواهد شد. به این نامه در اصطلاح Admission Letter میگویند.
واژه Application Fee| اپلیکیشن فی
زمانی که شما برای اپلای در یک دانشگاه اقدام میکنید باید مدارک و سوابق تحصیلی خود را جهت ارزیابی در اختیار دانشگاه مربوطه قرار دهید، دانشگاهها جهت بررسی مدارک هزینهای را از شما میگیرند، این هزینه بسته به دانشگاه متغیر است. به مبلغی که دانشگاه جهت ارزیابی مدارک تحصیلی دریافت میکند، در اصطلاح Application Fee میگویند.
An application fee is an added cost associated with submitting an application for consideration.
(هزینه تقاضای تحصیلی پولی اضافه است که باید برای ارسال تقاضانامه تحصیلی پرداخت شود.)
Use this form to request a fee waiver or submit a written request.
(از این فرم برای درخواست حذف کردن پول تقاضای پذیرش استفاده کنید یا اینکه نامه ای برای چنین درخواستی نوشته و ارسال کنید.)
واژه Transcript| ترنس اسکریپت
ریز نمرات تحصیلی تان که باید ترجمه شده و برای دانشگاه ارسال شود.
A transcript is an official summary of your academic performance and progress to date.
(ریزنمرات خلاصه ای رسمی از عملکرد و پیشرفت تحصیلی شما تا تاریخ مربوطه است.)
واژه Admission Fee| ادمیشن فی
در بعضی از دانشگاهها پس از اعطای admission از شما هزینهای دریافت میکنند تا مطمئن شوند که متقاضی اپلای قصد تحصیل در این دانشگاه را دارد یا خیر. به مبلغی که در اصطلاح به عنوان هزینه پذیرش از دانشجو گرفته میشود Admission Fee میگویند.
واژه Application Form| اپلیکیشن فرم
در زمان انجام پروسه اپلای یک فرم در اختیار شما قرار میگیرد (این فرم را میتوانید از سایت دانشگاه مورد نظر دریافت کنید) که باید اطلاعات مورد نیاز نظیر: نام و نامخانوادگی، اطلاعات تماس، معدل و ریزنمرات، تجربیات کاری در حوزه تحصیل و … را در آن درج کنید و در اختیار دانشگاه مربوطه قرار دهید. به این فرم در اصطلاح Application Form میگویند.
واژه Academic adviser| استاد راهنما
یکی از راهها جهت اخذ پذیرش از دانشگاه پیدا کردن استاد راهنمای مناسب است. یکی از مهمترین دلایل برای پیدا کردن استاد راهنما، صرفهجویی در هزینهها، اخذ پذیرش و دریافت فاند است. اگر شما پیش از پرداخت هزینه بررسی مدارک (Application Fee) به دانشگاههای مختلف، اقدام به پیدا کردن استاد راهنما کنید و آن فرد شما را بپذیرد دیگر نیاز به پرداخت مبالغ بالا نیستید. به استاد راهنما در اصطلاح Academic adviser میگویند.
هر دانشگاهی بسته به کشور و رشتههای قابل ارائه، قوانین و شرایط خاصی جهت پذیرش دارد، قبل از اقدام جهت اخذ پذیرش باید شرایط را در سایت دانشگاه مطالعه کنید و ببینید آیا حداقلهای لازم برای دریافت پذیرش را دارید یا نه! به این شرایط در اصطلاح Admission Requirement میگویند.
واژه CV| سیوی
سیوی در اصطلاح مخفف Curriculum Vitae به معنای تاریخچهی مختصری از سوابق تحصیلی و کاری فرد است که در اختیار کارفراما جهت دریافت کار قرار میدهد. شما برای دریافت جاب آفر( پیشنهاد شغلی) باید CV خود را در اختیار کارفرما قرار دهید.
در Resume در طول یک یا دو صفحه لیستی از توانایی ها و سوابق خود ارائه می کنید ولی CV برای ارائه دقیق و کامل توانایی ها و افتخارهای تحصیلی شماست و به همین دلیل مفصل تر و طولانی تر خواهد بود. اصطلاحات اپلای
A curriculum vitae (CV) provides a summary of your experience and skills.
(سی وی خلاصه ای از تجربیات و مهارت های شما ارائه می دهد.)
Your resume will help admission officers determine if you are a good fit for open program.
(رزومه شما به کارمند اداره پذیرش برای معین کردن صلاحیت شما برای یک برنامه تحصیلی کمک می کند.)
واژه Deadline| ددلاین
ددلاین در اصطلاح به معنای ضرب العجل دانشگاهها به معنی آخرین تاریخی است که شما میتوانید اپلیکیشن آنلاین دانشگاه را پر کرده و آن را ارائه (Submit) کنید. پس از گذشت این تاریخ دیگر شما قادر به اپلای برای آن دانشگاه نخواهید بود.
واژه Domestic Student| دانشجوی بومی
به دانشجویان که تبعه همان کشوری هستند که دانشگاه در آنجا قرار دارد، در اصطلاح Domestic Student به معنای دانشجوی بومی یا وطنی میگویند.
واژه fund| فاند
به طور کلی به هرگونه کمک هزینه تحصیلی و منابع مالیای که از طرف دانشگاه یا نهادهای دولتی در پروسه اپلای در اختیار دانشجویان قرار میگیرد را FUND میگویند.
Funding for graduate courses is competitive, but the University of Oxford offers more support than you might think.
(کمک هزینه های تحصیلی به شدت رقابتی هستند ولی دانشگاه آکسفورد بیشتر از آنکه به ذهنتان برسد کمک های مالی به دانشجویان خود ارائه می دهد.)
واژه GMAT| آزمون جیمت
آزمون GMAT یا «Graduate Management Admission Test» به معنای آزمونی برای سنجش مهارتهای شفاهی، کمی و قدرت تحلیلی فارغالتحصیلان مقطع لیسانس و مشتاق به ادامه تحصیل در رشته MBA ،MPA، اقتصاد، امور مالی، حسابداری و غیره است که در زمره پرطرفدارترین و معتبرترین مدارک تحصیلی در دنیا قرار دارد. با این آزمون میتوانید ثابت کنید که سطح آموزههای تحصیلی شما تا چه حدی است.
واژه Undergraduate / Graduate applicants
واژه GRE| آزمون جیآرای
آزمون GRE یا «Graduate Record Examinations» بهمعنای سنجش میزان توانایی هر فرد در اطلاعات تحصیلی است. GRE آزمونی بینالمللی درزمینۀ سنجش منطق و تواناییهای تحلیلی است که در زمره پرطرفدارترین و معتبرترین مدارک تحصیلی در دنیا قرار دارد. ممکن است دانشگاه از متقاضیان مقطع فوق لیسانس و دکترا مدرک این آزمون را درخواست کند.
واژه GPA| معادلسازی معدل
GPA مخفف عبارت Grade Point Average، مقیاسی یکسان برای تعیین سطح توانایی علمی دانشجویان است. اکثر دانشگاهها برای پذیرش، حداقل معدل را در نظر میگیرند که در صورت پایینتر بودن آن ریجکت خواهید شد. با توجه به تفاوت سیستم نمرهدهی در کشورهای مختلف، GPA استانداردی را معین کرده تا با استفاده از آن تمامی معدلها در سراسر جهان معادلسازی شوند و صلاحیت دانشجویان جهت پذیرش یا عدم پذیرش از دانشگاه مشخص شود.
واژه IELTS و TOEFL| آزمون آیلتس و تافل
آزمون آیلتس «IELTS» مخفف «International English Language Testing System» آزمونی بینالمللی درزمینه زبان انگلیسی است که یکی از محبوبترین و معتبرترین مدارک زبان انگلیسی در دنیا محسوب میشود. آزمون تافل هم مخفف «Test of English as a Foreign Language» بهمعنای «آزمون انگلیسی بهعنوان زبان خارجی» است. داشتن نمره از این دو آزمون برای اپلای بسیاری از دانشگاهها مورد نیاز است. قبل از اپلای باید ببینید دانشگاه مورد نظر نیازمند کدامیک از این آزمونهاست!
واژه Resume| رزومه
رزومه یا سابقه تحصیلی، مقالات و سوابق مرتبط متقاضی تحصیل با رشته موردنظرش است که باید بهصورت خلاصه در یک یا دو صفحه آن را بنویسید و در اختیار دانشگاه قرار دهد.
واژه Defer| دیفر
واژه Research Proposal| ریسرچ پروپزال
ریسرچ پروپزال (Research Proposal) یا طرح تحقیق، یک سند ساختاریافته و یک پیشنویس علمی است که در آن به دانشگاه مد نظر جهت اپلای توضیح میدهد که درباره چه موضوعی قصد تحقیق و پژوهش دارید (بیان موضوع تحقیق خود)، و این موضوع به چه دلیل ارزش تحقیق دارد (یعنی توجیه شما) و چه برنامهریزی برای بررسی آن (یعنی رویکرد عملی خود) دارید. طرح تحقیق، نمای کلی و ماکت نهایی پژوهش شماست.
واژه Recommendation Letter| توصیهنامه تحصیلی
توصیهنامه تحصیلی یا academic recommendation letter یک سند رسمی است که در آن یک فرد متخصص نظیر اساتید دانشگاه، مدیران و … نظر خود را در رابطه با نحوه عملکرد تحصیلی، شخصیت علمی و مهارتهای متقاضی کالج یا دانشگاه مینویسند. در واقع توصیهنامه تحصیلی نظر یک شخص باتجربه دربارهی سوابق تحصیلی و اثبات لیاقت و تواناییهای شماست.
Before you apply, you will need to contact your referees to ask if they are happy to write a reference (letter of recommendation) for you.
(قبل از اپلای کردن باید با استادان معرفی شده خود تماس بگیرید و اطمینان حاصل کنید که آن ها مایل به نوشتن توصیه نامه برای شما هستند.)
واژه Scholarship| بورسیه تحصیلی
بورسیه تحصیلی که برای کاور کردن هزینه های دانشگاه به دانشجوهای با استعدادی که توان پرداخت هزینه های تحصیلی خود ندارند پرداخت می شود.
He won a scholarship to Cambridge University.
(اون برای دانشگاه کمبریج بورسیه گرفت.)
واژه Study Plan| استادی پلن
استادی پلن(Study Plan) در لغت به معنای «برنامهریزی تحصیلی» است. استادی پلن مانند نقشه راه به شما کمک میکند تا تحصیل خود را نظاممند کنید و زمانهای مطالعه، اهداف، دورهها و تاریخ و ساعت کلاسها و … خود را بر اساس آن تعیین کنید. استادی پلن به تحصیل و آموزش شما نظم و قانون میدهد و باعث میشود شما با دید بهتری به آینده تحصیلی خود نگاه کنید.
واژه Study Gap| گپ تحصیلی
گپ تحصیلی یا Study Gap، در اصطلاح به وقفه یا فاصلهای که بین دو مقطع تحصیلی میافتد، میگویند. این وقفه میتواند به دلایل مختلفی از جمله کار، ازدواج، آمادگی برای ادامه تحصیل و … بیوفتند. در کشورهایی مانند ایران که در آن کنکور برگزار میشود معمولا افراد پس از پایان دوران متوسطه، برای آمادگی در کنکور به مدت ۱ سال از تحصیل دور میمانند، یا امکان دارد پس از پایان دوره کارشناسی، ارشد به دلایل مختلف از ادامه تحصیل منصرف شده و پس از چند سال تصمیم به تحصیل مجدد بگیرند.
واژه SOP| انگیزهنامه تحصیلی
انگیزهنامه تحصیلی یا بیانیه هدف (Statement of Purpose) یک مقاله است که توسط فرد متقاضی تحصیل برای دریافت پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور نوشته میشود. این مدرک مهم که شامل پیشینۀ تحصیلی، مهارتها، قابلیتها و ویژگیهای شخصی دانشجو میشود، اهداف و انگیزههای فرد را برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر بهطور واضح مشخص میکند. انگیزهنامه تحصیلی به کمیتهی پذیرش دانشگاه کمک میکند تا با شناخت کامل و دقیقتری فرد را پذیرش کند.
A Statement of Purpose (SOP), also known as a research statement or a letter of intent, is written to the admission panel and talks about your career path, interests, professional contributions, goals and the driving force behind pursuing a particular program.
(نامه انگیزه تحصیلی برای پنل تحصیلی نوشته می شود که در آن از مسیر حرفه ایتان، علایقتان، افتخارات حرفه ای تان، هدف ها و انگیزه تان برای تحصیل در مقطع مورد نظر صحبت می کنید.)
واژه International applicants| اپلیکشیشن اینترنشنال
واژه Tuition Fees| هزینههای تحصیل
به شهریه تحصیلی هر دانشجو که باید در ابتدای هر ترم پرداخت کند در اصطلاح Tuition Fee میگویند. این هزینه شامل: واحدهای درسی، کلاسها و استفاده از تجهیزات دانشگاه ازجمله آزمایشگاه، کتابخانه و … میشود.
واژه World Education Services| موسسه WES
موسسه WES، مخفف (World Education Services)، یک سازمان بینالمللی است که با هدف کمک به دانشجویان سراسر جهان و مهاجران برای دستیابی به اهداف آموزشی و شغلی خود در ایالات متحده و کانادا فعالیت میکند.
بیشتر بدانید….
- Admission
کسب پذیرش تحصیلی از دانشگاه پس از ارسال مدارک و پذیرش درخواست شما از طرف دانشگاه را Admission میگویند. - Admission Fee
بعضی از دانشگاهها پس از اعطای پذیرش (Admission) به متقاضی، جهت حصول اطمینان از اینکه متقاضیای که به او پذیرش داده شده است حتما قصد تحصیل در آن دانشگاه را دارد، از وی مبلغی را تحت عنوان هزینه پذیرش یا Admission Fee یا Deposit Fee دریافت میکنند. - Admission Letter
پذیرش شما از سوی دانشگاه طی ارسال نامهای از سوی دانشگاه رسماً اعلام میشود و به شما ابلاغ میشود. - Applicant
متقاضی دریافت پذیرش تحت عنوان Applicant شناخته میشود. - Application Fee
هزینه بررسی درخواست مدارک متقاضی ادامه تحصیل با عنوان اپلیکشن فی شناخته میشود که با کارت اعتباری (Visa Card/Master Card) یا به روش انتقال وجه بانکی قابل پرداخت است. - Application Form
شما برای ارائه درخواست دریافت پذیرش خود، باید فرمی را تکمیل کنید که به طور معمول شامل اطلاعات تماس خود و دانشگاه، نمرات، تجربههای کاری، فعالیتهای آکادمیک و اجتماعی و… میشود. به این فرم Application Form میگویند.
- Apply
به طور کلی به اقدام برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای خارجی اپلای گفته میشود. - Awards
یکی از انواع کمک هزینههای تحصیلی است که به صورت جایزه یا پاداش به دانشجو تعلق میگیرد و اصولا مبلغ آن محدوده مشخصی ندارد ولی به اندازهای نخواهد بود که هزینه دانشگاه را تامین کند. در مواردی نیز ممکن است جایزه به صورت کوپن، بن خرید کتاب، هزینه سفر برای ارائه مقاله در کنفرانسی خاص و یا هزینه شرکت در یک دوره تخصصی باشد. - Bank Statement
در صورتی که کمک هزینه تحصیلی به شما تعلق نگرفته باشد، دانشگاه از شما میخواهد تا یک گواهی بانکی مبنی بر داشتن توانایی مالی جهت تامین هزینههای تحصیل خود برای آنها ارسال کنید. - Clearance
چنانچه متقاضی تحصیل در ایالات متحده باشید، پس از انجام مصاحبه در سفارت، میبایست منتظر بمانید تا فرایند بررسی سوابق و پیشینه شما توسط وزارت امور خارجه آمریکا و دیپلماتهای مستقر در سفارتخانهها و کنسولگریهای این کشور آغاز شود. پروسه Clearance شما جهت رد یا قبول صدور ویزای شما توسط کنسولگری میباشد. - Conditional Admission
برخی پذیرشها میتواند به صورت مشروط باشد، یعنی زمانی که این نوع پذیرش به شما داده میشود، در نامه پذیرش قید میشود که لازم است دانشجو قبل از شروع دوره تحصیل در دانشگاه مورد نظر، درخواست خاصی از سوی دانشگاه مثل داشتن مدرکی یا نمره زبان (مانند تافل iBT یا IELTS) را برآورده نماید. این شرایط زمانی پیش میآید که به طور مثال شما تمامی شرایط را در زمان دریافت پذیرش ندارید اما تا قبل از شروع ترم تحصیلی این شرایط مهیا میشود. - CV
CV که مخفف Curriculum Vitae است، شناسنامه حرفهای فرد به حساب میآید. محدودیتی در تعداد صفحاتش وجود ندارد و هر مورد که جزئی از فعالیتهای فرد باشد مانند مقاله، سابقه کاری، جوایز گرفته شده و غیره در آن ذکر میشود. - Deadline
در فرآیند اپلای و در موعد ارائه درخواست پذیرش (Submission) با اصطلاحی به نام ددلاین (Deadline) برخورد میکنید. ددلاین (ضرب العجل) دانشگاهها به معنی آخرین تاریخی است که شما میتوانید اپلیکیشن آنلاین دانشگاه را پر کرده و آن را ارائه (Submit) نمائید.
- Domestic Student
به دانشجویانی که تبعه همان کشوری هستند که دانشگاه در آنجا قرار دارد، دانشجوی بومی یا وطنی (Domestic) میگویند. - فرم DS-۱۶۰
برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا پس از دریافت فرم I-۲۰، شما باید جهت پر کردن فرم DS-۱۶۰ اقدام نمایید. این فرم، فرمی الکترونیکی و آنلاین است که باید قبل از تعیین وقت سفارت، جهت اخذ ویزای غیر مهاجرتی تکمیل کنید. - Fellowship
یک نوع بورس تحصیلی است که در دوره دکترا و گاهی ارشد به دانشجویانی ارائه میشود که بر روی رشته یا موضوع خاصی تمرکز نمودهاند. - Financial Need
کمک هزینهای تحصیلی است که به دانشجویانی تعلق میگیرد که از درجه علمی مناسبی برخوردار هستند اما بنا به وضعیت اقتصادی، امکان ادامه تحصیل برای آنها وجود ندارد. - Fund
منابع مالیای که دانشجویان جهت کمک هزینه تحصیلی امکان استفاده از آنها را دارند، بسیار متنوع هستند اما به طور کلی در فرایند اپلای به هرگونه کمک هزینه تحصیلی فاند گفته میشود. - GMAT
GMAT که مخفف Graduate Management Admission Test میباشد، امتحان زبان مخصوص متقاضیان مطالعات MBA است. - Graduate Student
دانشجوی دوره تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا
- GRE General
آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که ممکن است دانشگاه از متقاضیان مقطع فوق لیسانس و دکترا درخواست کند. - GRE Subject
آزمون زبان انگلیسی مخصوص متقاضیان اپلای برخی از رشتهها مانند ریاضیات، فیزیک، شیمی، علوم کامپیوتر، ادبیات انگلیسی، زیست شناسی و روان شناسی و… است. - I-۲۰ Form
در صورتی که از دانشگاههای آمریکا پذیرش گرفته باشید، از طرف دانشگاه یک فرم کاغذی به نام I-۲۰ برای شما صادر میشود که برای حضور در سفارت و پرداخت هزینه SEVIS که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، به این فرم نیاز دارید. - IELTS و TOEFL iBT
از معروفترین آزمونهای عمومی و بین المللی زبان انگلیسی است که داشتن نمره آن برای اپلای بسیاری از دانشگاهها مورد نیاز است. - International Student
دانشجوی بینالمللی، دانشجویی است که دارای ملیت و تابعیتی به غیر از تابعیت کشوری است که دانشگاه در آن واقع است و جزو دانشجویان خارجی دانشگاه محسوب میشود. - Merit- Based Scholarships
گونهای از کمک هزینه تحصیلی است که همانطور که از نام آن پیداست براساس شایستگی به شما اعطاء میگردد. جهت احراز شایستگی برای دریافت این کمک هزینه لازم است از نظر علمی در سطح بالایی باشید. - MRV Fee
هزینهای که برای تعیین وقت سفارت آمریکا میبایست پرداخت نمایید، MRV Fee نامیده میشود،که مخفف Machine Readable Visa میباشد. - Official Transcripts
مقصود ریز نمرات شماست و برای اپلای لازم است ریز نمرات و دانشنامه خود را ترجمه کنید و جزو مدارک خود داشته باشید. - Pick-Up
پس از صدور ویزای آمریکا از شما خواسته میشود که جهت دریافت ویزا به سفارت مراجعه کنید تا ویزا ضمیمه گذرنامه شما شود، به این امر پیکاپ ویزا گفته میشود. پیکاپ ویزا میتواند علاوه بر خودتان از طریق نماینده شما و یا شرکتهایی که در این زمینه فعال هستند، نیز انجام پذیرد. - Professionals
نوعی بورس تحصیلی است که با عنوان کمک هزینه مهارتهای خاص به افرادی که در حرفه خاصی مهارت کامل و کافی دارند و صاحب مدال و مدارک خاص هستند، اعطا میگردد. - Ranking
از جمله عواملی که در انتخاب دانشگاه برای اپلای حائز اهمیت است، رنکینگ یا رتبه دانشگاه مورد نظر در مقایسه با سایر دانشگاهها میباشد. - Recommendation Letter
LOR یا توصیه نامه از طرف اساتید فعلی شما ارائه میشود. این توصیهنامه معمولا به صورت فرم مشخصی است که در آن سوالات معینی وجود دارد و استاد آن فرم را تکمیل میکند. برای دریافت توصیهنامه سعی کنید استادهایی را انتخاب کنید که با شما آشنایی بیشتری دارند. - Research Interests
به زمینههای علمی و پژوهشی مورد علاقه استاد شما که با آن برای اپلای ارتباط برقرار کردهاید، گفته میشود. برای انتخاب استاد میبایست این علائق را بشناسید و سعی کنید زمینه مشترکی با وی داشته باشید. - (Research Assistantship (RA
به دانشجویانی که برای انجام امور پژوهشی مورد نظر استاد خود، کمک هزینهای از طرف وی دریافت میکنند، RA گفته میشود. - Resume
سندی است که باید مجموعهای از قابلیتها، توانمندیها، تجربهها و افتخارات تحصیلی را در قالبی بسیار مناسب نمایش دهد و معمولا ۱ تا ۲ صفحه است. در رزومه باید سعی شود بخشهای مرتبط با زمینه مورد نظر برای اپلای ذکر شود. - Requirements
شرایط و ملزوماتی است که متقاضی اپلای باید جهت کسب پذیرش، دارای آن شرایط باشد. در بیشتر مواقع، قسمت اعظم اطلاعات مورد نیاز شما در بخشی از وبسایت دانشگاه با همین عنوان (Requirements) یافت میشود. - Scholarship
بورس تحصیلی یا Scholarship نوع دیگری از کمک هزینههای مالی به دانشجویان محسوب شده که برای رشد تحصیلی شخص در نظر گرفته میشود. اما برای دریافت آن، باید دارای شرایط تحصیلی و علمی در سطح بالایی باشید. این کمک هزینه بیشتر برای دانشجویان دورههای کارشناسی ارشد و دکترا در نظر گرفته میشود. - (Student Exchange Visitor Information System Fee (SEVIS Fee
برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا شما ملزم به پرداخت هزینهای تحت عنوان SEVIS Fee هستید که باید رسید آن را در روز مصاحبه به سفارت ارائه دهید. - SEVIS ID
کدی است که در فرم I-۲۰ شما ذکر شده است و در واقع شناسه فرم شما محسوب میشود و شما برای ادامه فرایند اپلای به آن نیاز دارید. - (Statement Of Purpose (ُSOP
SOP یا انگیزهنامه در واقع نامهای است که شما در آن اهداف آکادمیک خود از ادامه تحصیل و برنامههای خود برای آینده و همچنین تجربیات مرتبط را به بهترین نحو بیان خواهید کرد. - Student Residence
مقصود از این کلمه محل اقامت شما است که میتواند خوابگاه درون دانشگاه، خوابگاه بیرون دانشگاه، خانههای اجارهای در شهر و انواع آن باشد. - (Teaching Assistantship (TA
به دانشجویانی که برای دریافت کمک هزینه تحصیلی وظایفی همچون برگزاری کلاسهای حل تمرین، تصحیح اوراق امتحانی و ارائه آزمایشگاهها را بر عهده دارند، TA گفته میشود. - Tuition
نوعی از فاند به صورت Tuition به دانشجویان اختصاص داده میشود که تنها شامل هزینه واحد درسی یا همان شهریه دانشگاه شده و به صورت تخفیفهای ۲۵ الی ۵۰ درصدی از کل شهریه اعطاء میشود. - Unconditional Admission
در صورت کامل بودن تمامی مدارک شما برای اپلای، پذیرش غیر مشروط دریافت خواهد کرد، یعنی پذیرش شما قطعی بوده و دیگر نیازی به ارائه مدارک بیشتر نخواهید داشت. - Undergraduate Student
دانشجوی دوره کارشناسی - Visiting Student
به معنی دانشجوی مهمان یا دانشجویی است که برای مدت زمانی کمتر از یکسال در دانشگاهی دیگر برای انجام پروژه یا پژوهشی خاص حضور مییابد. - Waiver
کمکهای مالی مانند پرداخت هزینه خوابگاه یا پرداخت هزینه یک واحد درسی و یا هزینه شرکت در یک بازدید علمی را Waiver مینامند که بنابر شرایط تعریف شده در یک دانشگاه، این کمک مالی به دانشجوی مورد نظر اعطاء میگردد. - (World Education Services (WES
برای تحصیل در دانشگاههای آمریکا و کانادا نیاز به ارزیابی مدارک تحصیلی است، یکی از معتبرترین سازمانهای “ارزیابی مدارک تحصیلی موسسه WES” است.
بدون نظر