نویسنده:دکتر سعید جوی زاده/شماره تماس با دکتر سعید جوی زاده:09382252774
فارق از توانایی و دانشی که در رشته خود دارید، مقاله نویسی به تنهایی یک مهارت به حساب می آید. شاید افراد زیادی این مهارت را سخت تلقی کنند اما این مهارت با تلاش و زمان بندی درست در هنگام آموزش نه تنها ممکن است بلکه سبب باز شدن ابعادی دیگر در روند اندیشیدن شما خواهد شد.
خیلی ها مقاله نوشتن را این گونه تعبیر می کنند که انگار قرار است اندیشه ها و برداشت هایی در رابطه با موضوعی را ارائه دهند.
باید به شما بگویم که گزاره بالا تا بخش زیادی درست است. مقاله نویسی به نوعی هنر ارائه پژوهش های شما در هر زمینه به خصوصی است که سعی دارید آن زمینه را در معرض اهالی اندیشه قرار دهید.
امروزه مقاله تنها به آنچه گفته شد خلاصه نمیشود و سطوح مختلفی را شامل می شود. ما در اینجا برای شروع کنار شما هستیم.
برای آَشنایی با آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان همراه ما باشید.
شروع آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان چه کلیاتی را در بر دارد؟
برای شروع نوشتن یک مقاله لازم است نکاتی را گوشزد کنیم. یکی از نکاتی که باید همیشه به آن توجه داشت، ننوشتن مکرر و متوالی است. اهمیت این موضوع تنها در نوشتن خود را نشان می دهد و به عنوان یک ایراد بزرگ تلقی می شود.
اگر کمال گرا هستید، در ابتدای مسیر لازم است این خصوصیت را کمی کنترل کنید. زیرا کمال گرایی عاملی درونی است که سبب ایجاد ترس در امر مقاله نویسی شما می شود.
خواندن مقاله های گوناگون در زمینه مورد علاقه خود یا حتی مقاله در زمینه های متفاوت از نظر شما امری است که به شناخت شما در مقاله نویسی کمک خواهد کرد. اما حواستان باشد هیچ گاه مقاله ای ضعیف را ملاک پیروی قرار ندهید.
یکی دیگر از مهم ترین و کاربردی ترین روش ها، انجام کار مشترک در زمینه مقاله نویسی است. از کسی که در این زمینه تجربه و تخصص دارد، کمک بخواهید و از او مشاوره بگیرد. نوشتن او را تماشا کنید و نکاتی را که به شما تذکر می دهد، یادداشت کنید.
ساختار و بخش بندی مقاله
به منظور آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان لازم است در ابتدا با اصلی ترین عناوین مربوط به ساختار مقاله آشنا شوید.
به طور کلی یک مقاله سه بخش را شامل می شود که در دل این سه بخش، قسمت های دیگری وجود دارد که این قسمت ها با توجه به نوع مقاله ها متغیر هستند.
سه بخش اصلی مقاله شامل موارد زیر است:
- مقدمه؛
- بدنه؛
- نتیجه گیری.
اما اگر به طور دقیق بخواهیم یک مقاله را مورد بررسی قرار دهیم مقاله ساختاری شامل عنوان، کلید واژه، مقدمه، بدنه، نتایج، نتیجه گیری و منابع را در دل خود جای داده است. در ادامه موارد مهم برای شروع مقاله نویسی را توضیح خواهیم داد.
عنوان، هویت کلی مقاله
اولین بخش از مرحله نگارش یک مقاله، عنوان آن مقاله است. برای آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان، انتخاب عنوان با توجه به موضوع مقاله سه اصل را شامل می شود:
- ساده، گیرا و دقیق باشد؛ استفاده از افعال معلوم و پرهیز از عبارت های پیچیده به این اصل کمک خواهد کرد. هم چنین نوشتن مقاله با عنوان بلند مگر در موارد خاص این اصل را تقویت می کند.
- حاوی کلمات متناسب با مقاله باشد؛ اگر عنوان مقاله از حیطه موضوع مقاله خارج شود، آن مقاله بازتاب مناسبی نخواهد داشت.
- عدم به کار بردن کلمات تکراری؛ این موضوع تسلط شما را روی واژگان و متن نشان خواهد داد.
قدرت مقدمه را دست کم نگیرید
آغاز هر مقاله ای با مقدمه آن است. مقدمه به خواننده مقاله کمک می کند از موضوعاتی که قرار است با آن ها در مسیر مقاله آشنا شود درک بهتری داشته باشد.
نکاتی در رابط با مقدمه وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- مقدمه از کلیات به جزئیات حرکت می کند.
- طرح مساله در مقدمه صورت می گیرد.
- هدف کلی در مقدمه ارائه داده می شود.
- اهمیت مساله و طرح در مقدمه ذکر می شود.
اگر بخواهیم به طور کلی در رابطه با مقدمه بگوییم، در مقدمه تمام سعی نویسنده بر این است که زمینه گسترش متن را برای بدنه فراهم آورد.
بدنه یک مقاله بیانگر مواد یا محتوای آن مقاله است
بعد از آن که در مقدمه ذهن خواننده را آماده ساختید، حال نوبت آن است که موضوع یا موضوعات مورد نظر مقاله را شرح دهید.
شرح و بسط دادن به صورت هایی چون وجود انواع تیترها و زیر تیترها امکان پذیر است. کافی است در این مرحله که ابتدای آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان به حساب می آید، قوانین نگارشی را رعایت کنید؛ قوانینی که به ساده نویسی شما کمک می کند.
این قوانین مواردی چون خوانایی بودن متن را شامل می شود. به همین منظور هیچ گاه خوانایی یک مقاله را فدای ساختار آن نکنید.
نتیجه گیری در مقاله
بخشی است که در آن ارتباط میان آنچه گفته شده است ارائه می شود. در این بخش به طور واضح قادر هستید به هدف اصلی مقاله اشاره کنید یا مطلبی را اهمیت بیشتری دارد مجدد ذکر کنید.
نکته حائز اهمیت در نتیجه این است که از موضوع اصلی خارج نشوید و سرانجامی تأثیر گذار از مقاله به جا بگذارید. برای این منظور کافی است آنچه نوشتهاید یک بار بخوانید، موارد لازم را مرور کنید و چکیده ای از آن را در نتیجه گیری به کار ببرید.
کلام آخر…
آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان از موضوعات همواره سختی محسوب می شود که مهارت آموزان این موضوع را ممکن است با مشکل مواجه کند. اما موضوعی که حائز اهمیت است، پذیرفتن و کنترل کمال گرایی در این زمینه است.
تمامی مقالات قرار نیست علمی باشند یا موضوعاتی پژوهشی در سطح گسترده را در دل خود جای داده باشند. یک مقاله گاهی یک شرح و توضیحی است برای ورود به دنیایی جدید که شاید نیاز به خواندن صدها کتاب و مقاله دیگر را با خود به همراه بیاورد.
برای نوشتن تنها کافی است بنویسید. تمام آنچه لازم دارید در مسیر نوشتن اتفاق خواهد افتاد.
کلمه کلیدی: آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان
بدون نظر